Lions Katastrofehjælp støtter ofrene for vulkanudbruddet på Tonga med 300.000 kroner

Der var store naturkræfter på spil, da øgruppen Tonga i Stillehavet blev ramt af et undersøisk vulkanudbrud og en efterfølgende tsunami den 15. januar i år. Rystelserne har påvirket 84 procent af ørigets befolkning, herunder 36.500 børn.

”UNICEF er allerede i gang med at hjælpe børnene på Tonga og sikre, at de igen kan få adgang til blandt andet rent vand, lægehjælp og får mulighed for at være børn,” siger UNICEF Danmarks direktør for partnerskaber og programmer Susanne Dahl.

”De 300.000 kroner fra Lions Katastrofehjælp er en meget kærkommen håndsrækning til ørigets udsatte børn, hvis verden blev rystet fra hinanden i midten af januar.”

I øjeblikket er der cirka 10 tons nødhjælp på vej med skib fra UNICEFs lager i Australien. Skibet er blandt andet lastet med forsyninger, som medicin, vandrensningsudstyr og hygiejnekits.

Børnene har brug for alt

Børnene på Tonga levede for under to uger siden et helt almindeligt liv, hvor de stod op, gik i skole og legede med deres venner. Men da det undersøiske jordskælv, der målte 7,4 på richterskalaen, ramte, braste deres hverdag sammen.

Derfor sætter UNICEF ind med nødhjælp, som hjælper børnene og deres familier på mange måder. Der er blandt andet brug for telte og udstyr til midlertidige lægeklinikker og skoler, pakker med blandt andet sæbe og udstyr til at sikre rent vand, så børn ikke bliver syge af at drikke forurenet vand, og smitsomme sygdomme begynder at sprede sig og udvikler en katastrofe i katastrofen.

Yderligere oplysninger får hos Frank Stjerne, Lions Katastrofehjælp på khf.md@lions.dk